Introduktionskurs

Övningsköra privat?

Enligt lag måste både handledare och elever som övningskör privat med personbil ha genomgått en särskild handledarutbildning.

Denna utbildning heter Introduktionsutbildning, den är vid ett tillfälle och varar i tre och en halv timme.

Under kursen får ni ta del av vägen till körkortet, tips om övningskörningen, vilka krav och bedömningskriterier som gäller vid förarprov och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Man diskuterar på vilka sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation olika. Självklart bjuder vi på god och lite matig fika! (Meddela oss allergier)

Efter utbildningen rapporterar vi på skolan digitalt till Transportstyrelsen att ni genomfört kursen. Eleven måste vara 15år och 9månader för att gå introduktionsutbildningen men övningskörningen får inte påbörjas före 16års ålder.

Utbildningen är giltig i 5 år från det datum den genomfördes.

Datum:  Alla Måndagar kl 16:00-19:30

Vi bjuder självklart på matig och god fika som är inplastad Corona säker! (Meddela oss vid allergier eller särskildheter)

OBS! pga Coronapandemin, tar vi in max 7 st deltagare på varje kurs och du sitter bara brevid någon du känner.  Så är vi tvungna att tillfälligt höja priset från 500-600 kr. Detta gäller från den 21/9-20 och tills vidare.